Telepítési útmutató

Tartalomjegyzék

TERVEZÉS

(Az útmutató végén letöltési lehetőség)

 1. Ellenőrizzük a helyi előírásokat, rendelkezéseket, hogy szükségünk van-e valamilyen engedélyre. Rögzítsük a szükséges információkat. Szerezzük be a szükséges engedélyeket.
 2. Lépjünk kapcsolatba a helyi közüzemi vállalatokkal, hogy megtudjuk, hol vannak a föld alatti áram-, víz-, gáz- és kábel tv vezetékek. Ellenőrizzük ezeket a munkalapon.
 3. Határozzuk meg és rögzítsük a munkalapon:
  - a kert méreteit
  - a ház méreteit
  - a kerítés, vagy fal méreteit
  - az aszfaltozott, vagy kövezett terület méreteit
  - a vízforrás helyét
 4. Határozzuk meg a háztartási víz kapacitást, illetve a saját kút esetén, a kút és a szivattyú kapacitását, ami a rendszer tervezésének alapja. Az eredményeket írjuk fel a munkalapra.
  Ellenőrizzük a víznyomást nyomásmérővel, csavarozzuk a mérőt a vízórához legközelebb lévő külső csapra. Ügyeljünk arra, hogy a házban máshol ne legyen használatban víz, és minden külső csap el legyen zárva. A mérő felszerelése után nyissuk meg a csapot, és olvassuk le a víznyomást Bar-ban.
  Ellenőrizzük a vízóra méretét  ( 5/8”-3/4”-1” ) gyakran közvetlenül bele van öntve a mérő házába.
  Ellenőrizzük az ellátó vezetékek méretét. Állapítsuk meg az utcai víznyomócsőtől a házig vezető cső helyét. Mérjük meg, milyen hosszú zsineg éri körül a csövet, és írjuk be a munkalapra az ellátó vezeték csövének méretét. Mivel a nyomásveszteséget egy csőhálózatban számos tényező befolyásolja, az így kapott számot ellenőrizzük a gyakorlatban: 1 perc alatt kifolyt víz literben × 60/1000=m3/óra

zona1

Parcellaterv:

A ház, a garázs, a behajtó, a belső udvar és a járdák helyét meghatározzuk.
A kertben található különböző növénytípusokat azonosítsuk sajátos öntözési igényük szerint. A parcellatervben látható jelekkel rajzoljuk meg őket. Figyelem: ez nagyon fontos a rendszer megtervezéséhez. A parcellát osszuk zónákra, a különböző növénytípusok és öntözési igényük szerint. Valószínűleg nincs elegendő háztartási víz kapacitás ahhoz, hogy az egész kertet egyszerre öntözzük ( hacsak a kert nem nagyon kicsi ). A legvalószínűbb az, hogy a kertet zónákra kell osztani, és így egyszerre egy zónát öntözhetünk. Egy zóna a csövezet, és a szórófejek egy része, amelyet egy mágnes szelep kapcsol be-és ki. A zónákat jelöljük, 1,2,3 stb. számokkal.

 1. Jelöljük ki nagy, vagy kis területen működő szórófejet, mindegyik zónára.
  a)    Ha egy zóna legkisebb oldala 9 méternél nagyobb, használjunk nagy területre való szórófejet.
  b)    Ha zóna legkisebb oldala 9 méternél kisebb, használjunk kis területre való szórófejet.
 2. Pop-up vagy állandó kiemelkedésű szórófej? A szórófejek kaphatók pop-up (kiemelkedő ), vagy állandó kiemelkedésű modellek. Az előbbiek nagy nyírott pázsit területen használhatók, az utóbbiakat csövekre szerelik, magas takaró növényzet, kertek, vagy bokrok fölé.

Responsive Slideshow
Internetes vezérlő

Az SCS Share egy internet alapú központi rendszer, ami a Signature vezérlőkkel kommunikál.

Steadypres
Steadypres

A STEADYPRES egy fordulatszámszabályzó, amely 1 vagy 3 fázisú váltakozó feszültségű szivattyúmotorok meghajtására szolgál.

Fliwer intelligens öntözéstechnika
Fliwer

Az öntözésvezérlés során egy komplex vizsgálati rendszerként üzemmel, több összetevő figyelembe vételével vezérli az öntözőrendszert.

Rain I-Dial vezérlők
Rain I-Dial vezérlők

- 4 független program

- Vízkibocsátás szabályozása

- Széles kijelző